text-align:center;

Label

Pengikut

Google+ Followers

Khamis, 31 Mei 2012

Trip To Vietnam (17.05.2012 - 20.05.2012)

* Sila abaikan jika gambar ini tidak menarik *

Hanya gambar yang mampu menceritakan segalanye :)





~ Suasana pandangan dari atas Kapal Terbang ~



~ Gambar di Pasar Ben Thant ~






































~ Gambar kat Cuchi, Cuchi adalah tempat bermulanye peperangan di Negara Vietnam ~







~ Di galeri penyimpanan barang2 daripada kesan peperangan ~


~ Hard Rock Cafe Ho Chi Minh City, sempat beli 1 (satu) helai T'shirt tau~




~ Kat sana bus dia unik sikit, pintu naik untuk penumpang adalah di sebelah kanan, kita kat Malaysia kan sebelah kiri, agak kekok juga masa memula nak naik, bertukar nak cari pintu bus, hehehe ~


~ Dalam perjalanan nak ke Sungai Mekong, sempat menyinggah rehat & rawat untuk mengisi & membuang apa2 yang patut, untuk information kat Vietnam ni toilet dia jarang di sediakan air, sebab orang sana kebanyakkan non muslim so air x penting untuk dia orang sangat kut (agak jer), toilet dia pun agak bersih kerana x banyak air dibazirkan, so kami terpaksa menyediakan 1 botol air untuk digunakan untuk membersihkan bahan buangan itu, huhuhu ~



















~ Gambar suasana di Sungai Mekong ~



~ Dalam Kapal Terbang semasa perjalanan pergi ~


~ Sudah sampai di Airport Chi Ho Min City ~


~ Hotel Ha Hien tempat penginapan kami ~



~ Setelah sampai di bawa menjamu selera first time untuk lunch di Vietnam, yang penting kedai yang dituju adalah Halal ~






~ Dinner malam pertama ~



~ Di Cuchi lagi ~




~ Lunch hari ke-2 @ Kedai Shamsudin Halal Food Bien Dong 6 ~


~ Independence Palace ~


~ Shopping Time di hari ke-2 ~



   ~ Lunch hari ke-3 @ Kedai Shamsudin Halal Food Bien Dong 6, tapi ni di cawangan yang lagi satu ~



~ Hari ke-4, dah bersiap-siap untuk balik ke Malaysia ~




~ Ambil gambar dulu kat Airport sebelum berangkat pulang ke Malaysia, masa ni hati dah rasa sayu, Sayang nak tinggalkan Vietnam, sebab belum puas hati lagi bershopping & berjalan, dalam hati berkata x tahu bila 
lagi saya akan menjejak kaki di sini :( ~


Gambar yang agak tidak tersusun, sory ek, sekadar untuk cuci2 mata dan kenangan bagi saya sahaja.........

Catat Ulasan