Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

Terasa My Blog dihargai

Imej
http://www.churpchurp.com/nokeys/share/gayahidupsihat

Terima kasih di ucapkan kepada semua yang sudi menjengah blog saya, bersyukur sangat2 walaupun tidak mempunyai ramai follower dan masih baru tetapi ada juga yang sudi.......
Antara perkataan yang seronok didengar ialah :~
Awak di tagWebsite anda telah saya ambil Walaupun tidak tahu apa tujuan sebenarnye, saya tetap berfikiran positif, tawakal dengan apa yang bakal terjadi dan yang amat penting saya rasa sangat happy dan terasa Blog saya ini macam dihargaiiiii, I LIKE...............
THANK U VERY MUCH YOU ALLS
http://www.churpchurp.com/nokeys/share/TigerBalm

Music’s most massive DJs in MOIS, Penang! ‘Like’ for your free passes!

Imej
Music’s most massive DJs in MOIS, Penang! ‘Like’ for your free passes!: Get free passes to this year’s massive Xplay dance event when you ‘Like’ the Xpax Facebook page. Join DJ Noodle, DJ Ramsey and Nicky C at MOIS in Penang on the 26th of November 2011 and dance the night away!

http://says.my/nokeys/celcom-xplay-dj4

~ Klik link @ gambar kat atas ni ~

Bola Sepak Sukan Sea Pasukan Harimau Muda

Imej
Sehari dua ni orang duk citer pasal bola sepak jer, saya pun minat jugak bola2 ni, hehe so nak letak la gambar pasal bola kat dalam My Blog.......
Nak citer lagi mengenai perasaan tengak bola final malam semalam masa MALAYSIA lawan INDONESIA, Ya Allah x tahu nak cakap apa memang berdebar tahap kritikal nak buat benda lain pun dah x boleh, rasa masa tu x nak terlepas pandang pun walaupun seketika, dasyat kan saya, huhuhu......
Pemain favorite saya adalah ??? ermmm saya letakkan gambar dia kat sini, lalala dia itu adalah Khairul Fahmi @ Apek, pemain lain saya minat jugak, tetapi kerana ketangkasan Apek menjaga gawang gol sangat2 menarik perhatian dan dah semesti nye Apek juga adalah penjaga gol bagi pasukan negeri saya iaitu x lain dan x bukan adalah Negeri Kelantan ~ GOMO KELATE GOMO ~ hehehe tetiba lak kuar slogan ni, saya suke sesangat ler.............. ~ Nak lagi best klik kat gambar di bawah ini @ link yang disediakan di bawah.......HAVE FUN ~

Kesibukkan melanda diri

Imej
Busy nampak.....hehehe memang sejak 2 mejak ni memang saya terbusy la sesangat sampaikan nak update blog pun x sempat, aduiii haiii....., minggu ni boleh la bernafas sikit klu tak macam nyawa ikan lak rasa, minggu depan start ari sabtu saya akan busy balik, selama seminggu lak out station, huhuhu, ok la lepas ni keje dah slow balik saya ingat nak abik cuti, balik kg lelama sikit, nak berehat dan tenangkan fikiran, ermmm harap2 abis tahun ni tahun depan saya kembali normal (sekarang ni x normal ker, kurang normal sikit la, kepala pun dah x berapa betul)........Ya Allah semoga kepenatan dan kesibukkan saya ini dihargai itu sajer yang saya harapkan......AMINNNNNNN


~ Nak yang best klik kat gambar di bawah ni ~

Daftar Say.my (Free Jer)

Imej

Now at Reebonz: sign up to receive your RM50 rebate and a chance to win RM 500 off Balenciaga, YSL, Prada and more luxury bags!

Imej
Now at Reebonz: sign up to receive your RM50 rebate and a chance to win RM 500 off Balenciaga, YSL, Prada and more luxury bags!: Sign up at Reebonz now to instantly receive RM 50 (20 Reebonz credits) and be in the running to win RM500 (200 Reebonz credits)! Open to Malaysians above 21 and newly registered members.

Treat yourself to a scrumptious treat at #Barlicious #MilkADeal

Imej

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Imej

~> HEARTBEAT.MY <~

Imej
Hai semua......saya nak berkongsi satu rahsia, hehehe, rahsia la sangat, ok bagi yang nak buat cenderamata sambil menambah pendapatan boleh la klik di gambar yang tertera di atas dan dibawah, so sambil buat hadiah dalam masa yang sama kita akan dapat kopun diskaun untuk pembelian dan juga dapat income sampingan, income itu kita akan dapat tebus bila dah sampai tahap untuk dikeluarkan, banyak sangat keistimewaan yang akan kita dapat, itu bagi yang dah mendaftar, sangat mudah kan.....
Untuk mendaftar boleh klik mana2 gambar kat atas atau kat bawah dan boleh juga daftar di link ini :~ http://heartbeat.my?rid=7440


SELAMAT MENCUBA DAN SEMOGA BERJAYA........SYABASSSS

Nak Gi Keje Ke Tidak Ni

Imej
Sape yang dah keje hari ni sila angkat kening, hehe, saya sebenarnye tengah memikir ni nak gi opis ke tak, semalam bila memikirkan keje yg sangat banyak di opis semangat nak gi keje datang berkobar-kobar, tapi bila bangun tido ari ni terasa malas pulak, actully actually ari ni saya masih bercuti, d sebabkan x balik kg beraya jadi saya macam nak gi keje jer daripada duk umah sewa ni, tetapi......bape banyak tetapi la, tetapi lagi (hehehe).....bangun pepagi ni terasa malas pulak nak melangkahkan kaki ke opis.......
Ermmmm......kalau gi opis macam ni la jadi nye buat keje sampai x cukup tangan, kalau kaki leh guna gan kaki2 sekali menjalankan keje, sekarang ni musim keje yang tengah banyak n sibuk, asyik memikirkan keje jer, balik umah fikir pasal keje, duk makan pun leh fikir pasal keje, x balik kg beraya ni pun disebabkan keje, alahaiiiii sampai bila la nak abis keje ni, orang cakap sampai mati pun keje x abis, kan3, NO COMENT.......???? lalalalalalalalalalalala

Perut Lembu Masak Air Asam

Imej
Alahai.......tertelan air liur jap tengok masakan ni, sedap nye, saya sangat suka makan ni, klu balik kg time Raya Haji pasti akan dapat merasainya, tetapi oooo tidak dah 2 tahun berturut-turut x dapat makan ni, bila la agak nye dapat makan makanan ni balik, Perut Lembu Masak Air Asam saya akan selalu merinduimu selalu selagi kita x dapat berjumpa, waduh2 kenapa kamu ini ??? angau ka ???, hehe

Selamat Hari Raya Aidiladha

Imej
Salam.......dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada keluarga di kampung dan kepada semua2 lah yang mengenali diri saya, huhuhu tak tahu nak ucap apa dah, cuma nak berceloteh sikit........
Ok, ini adalah kali kedua saya beraya di perantauan, tahun pertama x balik kg sebab Mak & Ayah berada di Tanah Suci Mekah, saya cuma balik kg masa nak menyambut dia orang pulang dari Tanah Suci Mekah jer, so ini adalah kali kedua saya beraya di perantauan sebab nye saya sendiri x tahu, last2 minit baru terfikir nak balik, nak balik gan apa tiket pun x beli, jadi beraya la saya di sini seorang2, sebab lain sebenarnye masih banyak, arghhh x nak fikir.......
Walaupun beraya di perantauan saya tetap menunaikan Solat Sunat Raya seperti biasa yang selalu ditunaikan semasa di kg tapi cuma perbezaan adalah Mak Ayah x de kat sini......, x leh nak salam minta ampun maaf dan merasa daging2 lembu serta kenduri kendara memotong daging lembu untuk di masak beramai2, seronok nye…

! anGah -iNi bLoG JiWa JiWa- !: Kerana bila kamu sudah pergi, kata-kata itu tidak ...

! anGah -iNi bLoG JiWa JiWa- !: Kerana bila kamu sudah pergi, kata-kata itu tidak ...: Duhai kasih, Aku selalu pesan pada hati, untuk tidak terlalu dalam mencintaimu.. Kerana aku takut, jika satu hari nanti kamu sudah tiad....

SPEAKING, ooo tidak

Imej
Salam....eh ada kena mengena ke entri kali ini gan gambar kat atas, hehehe ada la jugak, klu tersalah cakap @ info cam ni la jadi nye....
Nak citer, pada satu hari (permulaan mcm citer sang kancil gan kura2 lak, hehehe) saya kuar gi jejalan, masuk la satu butik ni setelah jengok2 dari luar, duk usha2 boleh tahan jgk rega, bajet la gan duit poket saya, dia punye supervisor butik adalah seorang warganegara Pakistan, so nak bercakap gan dia saya lak kena speaking, hahaha masa itu la terkuar apa benda ntah dari mulut saya, konon-konon nye nak cover la (walaupun pada hakikatnye x pandai), nasib baik mamat pakistan tu faham, selepas itu bila teringat balik saya rasa nak tergelak n duk sengih seorang2, haha I Speaking London U.......... Shin Chan ~> Peace3

Birthday Card For Someone Special

Imej
Tetiba speaking lak ari ni apsal, hehehe sajer buat suspen sikit, suspen tak ???, apa.....x suspen pun, takpe la, saya ok jer, lalalala....... ~ Gambaran luar kad ~
Cantik tak kad ni, saya reka sendiri tau.....bukan nye x mampu beli kat kedai cuma mencari kreativiti sikit (betul x ayat saya ni, x betul pun, ada saya kisah, kikiki), saya buat dengan hati yang ikhlas tau..... ~ Gambaran dalam kad ~
Ini adalah isi kat dalam, masa ni belum tulis apa-apa lagi, mana boleh letak yang dah tulis, malu arrr, walaupun simple sesangat tetapi saya rasa puas hati sebab dapat mencurahkan idea untuk kad ini.....
Saya pun x pasti si penerima suka ataupun tidak, saya nak dia tahu bahawa kad ini adalah rekaan yang ikhlas dari hati saya.....
SELAMAT HARI LAHIR 06.11.2011 Dah x tahu nak wish apa kat sini, sebab di kad dah menyatakan segalanye, klu x faham dan memerlukan penerangan sila kemukakan pertanyaan kepada saya.....ok tak ??? daaaaa

Idea , Ting Tong

Imej
Sehari dua ni saya rasa macam idea menulis blog makin mencurah-curah, tetapi oleh kerana kekangan keje idea ini tidak dapat di realisasikan dalam bentuk blog, cuma ting tong dalam kepala jer, kat opis pun sekarang ni rasa semakin busy, balik kat rumah lak line tenet sakit, atoiii betul la, masa2 ni la dia nak sakit, hehe.....
Tapi x per simpan dulu dalam my minda, pas tu klu dah ingat saya kuarkan ok, tapi kalau x ingat macam mana, hehe yang x ingat tu maka kita abaikan sajer, boleyyy..... ~ yeahaa.....idea datang ni, cepat-cepat, masa ada peluang ni ~ ~ ni masa kekeringan idea nampak nye, lampu pun x bernyala merah, bila agaknye nak ting tong ~

Sumbangan Buku 1Malaysia @ JEMPOL

Imej
Pada 06.10.2011 opis saya telah mengadakan program bagi Sumbangan Buku 1Malaysia, program ini adalah acara tahunan bagi bahagian kami dan ini dah termasuk dalam Sasaran Kerja Tahunan (SKT) pegawai yang berkenaan, setiap tahun 4 negeri akan dipilih, bagi tahun ini negeri yang terpilih adalah Melaka, Negeri Sembilan, Pahang dan Kelantan.
Saya sempat menyertai program yang diadakan di Negeri Sembilan, tempat berlaku nye kejadian ini (alamak ayat macam seram lak) ialah di Jempol :~

~ Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan ~















~ Tetamu VIP yang datang Dato' Dr. Syeikh Muzaffar, semuanye nak bergambar dengan beliau, nak makan pun x senang, hehe, tp beliau sangat ok ~
~ Hotel Era di Bahau tempat penginapan kami selama 1 malam ~
Note : kredit untuk orang-orang kat Jempol semua peramah dan very2 sporting, x tahu nak citer apa dah, walaupun badan sangat penat tetapi HAPPY mengalahkan semua perasaan itu, I LIKE ~

~> Diari <~

Imej
Suke membaca blog2 orang, dari segi pembacaan saya boleh saya katakan blog sekarang dah jadi macam diari harian, x cakap orang, saya pun sama, kadang2 nak mengadap diari pun rasa malas, tapi meng update blog boleh pulak, hehe, x kisah la apa2 pun orang nak buat blog ni sebagai diari ke apa ke, masing-masing punye kesukaan, huhu.....
Bagi saya hal2 peribadi yang memang terlalu peribadi akan sentiasa saya simpan dalam hati dan mungkin akan tercatat dalam diari tetapi bukan nye dalam blog, blog untuk benda2 yang x terlalu rahsia boleh lah sebab ianya akan terpapar kepada semua, nak kena sentiasa beringat, tetapi klu nak terkena jugak itu adalah asam garam kehidupan.....
Apa yang kamu merepek ni Syikin, ermmm entah la saya cuma mengeluarkan perkataan yang berada di fikiran sekarang ni, yang lain-lain saya x masuk campur okey :) :) ~ Sajer nak letak gambar yang seksi ni, comel tak, sekadar gambar kartun, x der kena mengena yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia ~

~> Seronok <~

Imej
Eh, eh, eh.....apsal ni x leh berhenti duk diam ker, ngeh3 seronok nampak, betul ker ?, hehe gelak lagi, betul la tu, tetiba saya rasa seronok sangat walaupun blog ni sekadar simple2 jer dan x de pengisian apa2 tetapi masih mempunyai follower dan ada juga yang sudi mengomen..... Yeahaaaaa......terima kasih kepada semua-semualah yang sudi menjengah blog saya yang ntah apa-apa ni, TERIMA KASIH SEKALI LAGI.....