POLITIK <~ punyer pasal

Al-kisah hari jumaat (07.10.2011) saya menunggu la d opis untuk melihat bajet, dah abis saya pun balik ke rumah, sampai kat rumah post wall kat fb pasal bonus, tetiba ada seorang hamba Allah yang sebelum ni x d kenali sangat n x penah komen di fb telah menegur saya berbunyi :~
" banyak sebenarnya yg rakyat malaysia dapat.. syukur je tak payah komplen... sebab kerajaan kena adil jugak.. macamana dengan yg tak kerja kerajaan?? yg kuli batak yg kerja stesen minyak.kerja sawit.. kalo bagi bonos 2 bulan.. kerajaan kena belanja cecah billion gak..baik benda tuh disalurkan kepada rakyat seperti melalui sektor pendidikan , dan makanan dengan bagi subsidi dan sebagainya.. alih alih..kita dapat merasa gak walapun duit tuh tak terus masuk ke akaun kita sekaligus.. cuma ini kena pikir secara rasional je.. jgn pentingkan diri.. bab duit ni tak pernah nak cukup..kalo kerajaan bagi 2 juta sorang pun aku rasa ada lagi yg mengeluh tak cukup.. "
Terkejut jgk saya dengan komen itu, pada pandangan saya ini sudah berbaur politik, apa lagi saya pun melihat profile hamba Allah ni dan sah la dia adalah seorang ahli yang kuat kepada sebuah parti (dot-dot), hehe mana leh cakap kita rahsiakan ok.....

Saya membiarkan post wall itu tergantung begitu saja di fb kerana bagi saya biarlah dia nak bagi pandangan, klu saya cantas kan bergaduh mulut lak dlm fb tu.....

Saya cuma boleh menjawab dalam hati jer bahawa klu nak menghasut saya dalam politik sorry la ek, sebab sepanjang hidup saya belum penah lagi mengundi, saya sangat tidak suke politik kerana di sebabkan politik kita orang2 Melayu boleh berpecah belah dan bergaduh sesama sendiri, tetapi mengundi juga adalah 1 kewajipan jadi bila tiba masa nye saya akan mendaftar dan akan memilih seorang pemimpin yang boleh menjaga kebajikan rakyat dan bukan nye seorang pemimpin yang tahu menghabiskan duit rakyat dan secara tidak senjaga nama dan pangkat penting untuk segala2 nye.....

Note : fikir-fikirkan lah dan selamat beramal, jangan jadi manusia bila di sogokkan duit terus jadi macam kerbau yang dicocok tali nye, ingat duit yang di tabur itu adalah duit kita semua.....
Aduiii apasal tetiba saya pandai berpolitik ni dan tahu pulak bercakap pasal politik, hehehe, dan merasa confius jugak kenapa saya boleh meletakkan gambar ini di dalam entri kali ini.....sedap nyo make, cuba pandang kamera sikit Tok Guru kita tow.....ngeh3 daaaaa
Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

JAMU SERI PEMIKAT (JSP)

VITAMIN C ROSEHIP 1000MG FROM UK

TABITA SKINCARE (TRIAL SET)