Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 29, 2016

Kembara Buku 1Malaysia @ Labuan

Imej
Haiiii, baru2 ni saya ke Labuan untuk program opis iaitu Kembara Buku 1Malaysia (25.6.12 - 29.6.12), best memang best sambil buat keje sambil berseronok, seronok ke ?, hehehe boleh la sebab layanan orang Labuan sangat tip top, hahaha, kat sini saya ada tepekkan sedikit gambar semasa kami berada di sana dan sepanjang program berlangsung, gambar banyak tapi ini sahaja yang dapat di persembahkan, rasa nye cukup kut :), tadaaaaaa ................
~ Ni gambar Sekolah Menengah Sains Labuan @ singkatan SM EXCELL, tempat berjalan nye program kami ~ ~ Ni gambar sepanjang perjalanan ke SM EXCELL, gambar pokok pun jadi la ~ ~ Bilik meating kami, bersama urusetia2 yang terlibat ~ ~ Di malam dinner bersama Tan Sri, kami tak di maklum mengenai dinner itu jadi x ada baju special yg di pakai oleh kami, biasa jer (muka saya pun macam x confident, takut ker), orang Labuan ni konon2 suprise la tu, hurmmm ~ ~ Bergambar kenangan dengan Tan Sri setelah selesai dinner ~ ~ Semasa program bergambar kena…

Sabah, Pulau Manukan dan Pulau Manutik

Imej
Setelah selesai program di Labuan kami ke Kota Kinabalu, ermmm panjang cerita nye sbb perjalanan dari Labuan ke KK mengambil masa yang sangat panjang so cerita pun panjang la, nak citer sikit jer x mau panjang sbb sat agi nak tepek gambar jer
     Ok dari Labuan kami terpaksa menaiki feri, feri ni ada 2 jenis kalau nak lama abik feri slow yang akan memakan masa dalam 2 hingga 3 jam, tetapi kami nak cepat ok, kami naik speed boat cuma abik masa dalam 20 hingga 30 minit jer, besttttttttt laju bagat boat tu, lepas tu sampai la Menumbok, Menumbok ni dah termasuk dalam Negeri Sabah dah, cuma untuk ke KK akan abik masa lagi 3 jam sbb menumbok ni macam penghujung Sabah
     Naik bus ke KK mengambil masa 3 jam, sempat tido dan menikmati perjalanan yang menyeronokkan di dalam bus itu, tinggal 3 jam berlangsung dah sampai KK, dari bandar KK nak mencari hotel bajet lak, so kami sewa hotel bajet jer dalam RM70 1 malam harga yang ok la bagi kami yang ala2 pelancong ni, haha
    Nak promote h…