text-align:center;

Label

Pengikut

Google+ Followers

Ahad, 29 Mei 2016

Kembara Buku 1Malaysia @ Labuan

     Haiiii, baru2 ni saya ke Labuan untuk program opis iaitu Kembara Buku 1Malaysia (25.6.12 - 29.6.12), best memang best sambil buat keje sambil berseronok, seronok ke ?, hehehe boleh la sebab layanan orang Labuan sangat tip top, hahaha, kat sini saya ada tepekkan sedikit gambar semasa kami berada di sana dan sepanjang program berlangsung, gambar banyak tapi ini sahaja yang dapat di persembahkan, rasa nye cukup kut :), tadaaaaaa ................

~ Ni gambar Sekolah Menengah Sains Labuan @ singkatan SM EXCELL, tempat berjalan nye program kami ~
~ Ni gambar sepanjang perjalanan ke SM EXCELL, gambar pokok pun jadi la ~
~ Bilik meating kami, bersama urusetia2 yang terlibat ~
~ Di malam dinner bersama Tan Sri, kami tak di maklum mengenai dinner itu jadi x ada baju special yg di pakai oleh kami, biasa jer (muka saya pun macam x confident, takut ker), orang Labuan ni konon2 suprise la tu, hurmmm ~
~ Bergambar kenangan dengan Tan Sri setelah selesai dinner ~
~ Semasa program bergambar kenangan with Guru Besar Sekolah Kebangsaan Layang-Layangan ~
~ Bergambar kenangan with Penghulu Kampung Sg. Labu ~
~ Angin sepoi-sepoi bahasa la katakan, bergambar kat tepi pantai berhampiran Homestay Sg. Labu ~
~ Bunting program kami, ada macam blur2 sikit, kamera murah, haha ~
~ Time yang paling best melantak seafood @ Manja Rasa Restoran ~

Sabah, Pulau Manukan dan Pulau Manutik

     Setelah selesai program di Labuan kami ke Kota Kinabalu, ermmm panjang cerita nye sbb perjalanan dari Labuan ke KK mengambil masa yang sangat panjang so cerita pun panjang la, nak citer sikit jer x mau panjang sbb sat agi nak tepek gambar jer

     Ok dari Labuan kami terpaksa menaiki feri, feri ni ada 2 jenis kalau nak lama abik feri slow yang akan memakan masa dalam 2 hingga 3 jam, tetapi kami nak cepat ok, kami naik speed boat cuma abik masa dalam 20 hingga 30 minit jer, besttttttttt laju bagat boat tu, lepas tu sampai la Menumbok, Menumbok ni dah termasuk dalam Negeri Sabah dah, cuma untuk ke KK akan abik masa lagi 3 jam sbb menumbok ni macam penghujung Sabah

     Naik bus ke KK mengambil masa 3 jam, sempat tido dan menikmati perjalanan yang menyeronokkan di dalam bus itu, tinggal 3 jam berlangsung dah sampai KK, dari bandar KK nak mencari hotel bajet lak, so kami sewa hotel bajet jer dalam RM70 1 malam harga yang ok la bagi kami yang ala2 pelancong ni, haha

    Nak promote hotel A & J tempat kami bermalam, tempat yang sangat stategik, d sebelah depan jalan ada tempat makan, d tepi tempat makan ada Pasar Filipina dan pasar tempat shopping barang2an lain serta makanan, ni port yang paling best ialah di bawah hotel kami ada pasar malam yang di buka tiap2 malam, hehe sempat beli keronsang mutiara n t'shirt I Love Sabah :)

    Dah-dah x nak citer nak panjang nak tepek gambar keseronokkan kami semasa bercuti di Pulau Manutik dan Pulau Manukan, yahooooooooooooo








Nak kena citer ke apa kena mengena gambar2 ni semua, rasa nye x yah kut, tengok gambar dan dapat mengambarkan apa yang terjadi, tadaaaaaaaaaaaa

Note by Nokeys : seronok dah pandai berenang walaupun kena pakai life jacket, tetap mencuba The Best, lalalala