Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 3, 2012

Telekung Sembahyang

Imej
Cantik tak telekung sembahyang saya yang dalam gambar kat atas, hehe ada citer pasal telekung ni semasa saya pi sembahyang terawih kat surau dekat rumah, pada satu malam tu saya terpandang seorang makcik ni yang telah memerhati saya, saya pun pelik juga, tapi buat2 biasa jer, ok
     Pada malam selepas tu tetiba makcik ni ada kat sebelah saya dan telah memegang telekung sembahyang saya lalu berkata "cantik nye telekung ni, beli kat mana ?", saya buat muka2 senyum beli kat Indon, "ooo telekung Indon, beli kat Bandung ke ?", x la beli kat Jakarta
     Ermmm semua orang ingat klu nak shopping tudung kat Bandung je ke, kat Jakarta pun ada la, eh eh bukan nak berlagak maksud saya dalam cerita ni adalah klu ikutkan sebenar hukum agama bertelekung sembahyang yang cantik dan menarik perhatian jemaah lain adalah tidak elok, rasa nye malam seterusnye saya terpaksa tukar pakai telekung sembahyang yang lain ler
Note By Nokey's : tujuan sebenar bukanlah untuk menunjuk-…

Token Rapid KL

Imej
Salam, cantik tak token ni teringat lak masa zaman gi fun fair dulu2 dan semasa main games yang bebayar di pusat2 beli belah @ tempat games la, dah x berapa ingat la tu zaman dulu2, sekarang ni rapid KL pun guna token seakan sama dengan token yang penah saya lihat dulu, bukan nak citer pasal token ni ke apa, dari segi perlihatan saya token ni x de la cantik, biasa jer, tapi yang membuatkan saya teruja adalah first time menggunakan token ni kat LRT, almaklum la jarang2 naik LRT, Komuter dan Bus jadi x reti, hehe malu nye, time tu nasib baik pegi gan kawan dia yang tolong ajarkan klu tak ??? terkial-kial saya kebetulan masa tu orang yang kat belakang dah beratur panjang, nak beli kat kaunter memang kaunter tu dah x layan beli2 manual semua sekarang secara auto, eee canggih sungguh zaman sekarang kan3
     Lepas ni saya takut dah nak naik LRT, Komuter dan Bus seorang diri sebab nye belum pandai lagi nak beli benda ni pakai mesin dia, aduhaiii kenapa perlu pakai token, kalau nak pak…