text-align:center;

Label

Pengikut

Google+ Followers

Rabu, 25 April 2012

Life's Is Gone On

Berjalan dan terus berjalan, walaupun perjalanan masih jauh, walaupun sesusah mana pun kehidupan, walaupun sebesar mana pun masalah, semua mesti diatasi...................
Sebenarnye kehidupan ini sangat indah jika kita tahu caranye dan menghargainye, jika ada masalah haruslah menghadapinye dengan tenang, tetapi masalah itu sebenarnye adalah untuk menguji kita sama ada dapat bertahan dan setakat mana, Tuhan x akan menguji hamba2 nye melebihi kemampuan hamba itu sendiri (banyaknye ayat nye saya kali ini nyer)

Hidup tanpa ujian bukanlah sesuatu yang boleh dianggap cabaran dan tanpa cabaran hidup akan menjadi hambar :(

LIFE'S IS GONE ON AND ON

Kedai Rakyat 1 Malaysia

Semalam balik dari opis terus ke kedai jahit baju untuk function yang akan datang, so dah siap ke kedai jahit nak terus balik, tetapi semasa nak ke tempat parking kereta saya telah melalui satu tempat ni yang memang jarang2 saya lalui, kemudian terpandang Kedai Rakyat 1 Malaysia, nampak macam baru buka, memang la baru wey, sebelum ni mana ada wujud Kedai Rakyat 1 Malaysia, adoiiiiiiii
 Apa lagi saya pun telah memasuki kedai itu, ayat macam nak mencuri jer, ahakssss, tengok harga barang2 pun ok, berbaloi dan mampu dibeli.....
 Saya sendiri pun sempat membeli dua tiga jenis barang, untuk pertama kali seronok sebab ini adalah pengalaman shopping yang baru, kalau dua tiga kali masuk ? ermmm saya x tahu la...............
saya cuma nak tanya pendapat kawan2 yang pernah masuk Kedai Rakyat 1 Malaysia ni, harga2 kat dalam kedai ini ok ke tak bagi anda semua ?

Note : nak servey2 & kalau ada sesiapa yang boleh bagi pandangan, thankssss

Jumaat, 20 April 2012

Bergaduh kerana Kebodohan, Sorry to says

     Kali ni nak citer pasal lelaki bergaduh kerana perempuan, saya yang ada masa kejadian tu rasa nak pi tampar jer si pasangan pakwe makwe ni, apa tidak nye, sepasang kekasih ni sedang berjalan, tetiba 2 orang lelaki India dah terpandang si awek dia, apa lagi mengadu la si awek ni kat si balak dia " U mamat India ni asyik pandang2 I jer " si balak ni pun naik berang lalu menunjukkan penumbuk nye kepada si India ni " eh apsal lu duk pandang2 jeling2 awek gua " si India ni mula la nak membela diri takut kena penumbuk si balak yang konon2 samseng ni " I x pandang lu punya awek la, wa cuma terpandang jer "............hahaha bangang
     Semua orang yang ada di tempat kejadian sudah bersiap sedia untuk menyelamatkan keadaan, tetapi nasib baik la kejadian tu x berlaku lama, so masing2 meleraikan diri sendiri, tetapi saya di masa dan diketika itu dalam hati dah menyumpah kedua-dua si awek n si balak ni yang bodoh, si awek ni klu x nak orang duk pandang2 duk jeling2 janganlah engkau tu berpakaian seksi sehingga menampakkan keseluruhan kulit badan, kalau putih x pe la, ni kulit pun colour macam si mamat india tu jer, patut la si mamat india tu pandang2 dia ingat 1 kaum gan dia kut, si balak ni pulak baik engkau suruh jer si awek kamu tu telanjang lagi baik la, engkau x nak orang tengok awek engkau tapi engkau membiarkan si awek engkau tu berpakaian menjolokkan mata, balak yang sangat BODOHHHHHHHHHHH, Betina tu pun BODOHHHHHHHHH sanggup membiarkan maruah kamu tu tergadai, sory to says la, LU FIKIRLAH SENDIRI................chow

Note : sory bahasa yang agak kasar kerana terlalu geram melihatkan keadaan masa tu :(

Ahad, 15 April 2012

WG 1


Satu hari di hari Raya lalala, menipu la sangat raya lambat lagi, puasa pun belum ganti, x de nak citer apa pun cuma nak tunjuk kereta ini adalah kereta Mantan Perdana Menteri Tun Hussien Onn, sempat abik gambar buat kenangan, sesiapa sajer boleh tengok gambar kereta ni tetapi sila abaikan muka orang dalam gambar ni yang buruk sesangat (buat2 muka menyampah)...........


Semua yang ada dalam gambar ni adalah kawan2 semasa saya menghadiri Kursus yang dianjurkan oleh Arkib Negara Malaysia, paling best Arkib ni banyak menyimpan kenangan yang lama dan semua nye masih elok dijaga. Seronok dapat berkenalan gan kawan2 baru yang datang dari pelbagai Negeri iaitu Sarawak, Terengganu, Melaka, Johor dan lain-lain.


Taraaaaaa ini la buku yang berjaya dihasilkan oleh kami semasa kursus tersebut, semasa kursus baru la tahu untuk menghasilkan sebuah buku amat susah, memerlukan kesabaran serta ketelitian, berkat kesabaran dan ketekunan kami maka terhasil la buku ini............SUKE :)

Sabtu, 14 April 2012

Produk Berasaskan Susu Beras

Suke nak war-warkan disini saya ada menjual Produk Berasaskan Susu Beras, bermacam2 jenis ada seperti Sabun Susu Beras, Pencuci Muka, Cream Susu Beras dan lain2 lagi, nak tengok contoh tekan DISINI yer, semua produk ni berasal dari Thailand, selamat digunakan dan yang paling penting harganye sangat murah :)
Pakaian untuk merampingkan badan pun ada, yang ni dah lari topik, hehehe, tapi boleh la sekali jalan :)

Khamis, 12 April 2012

Pecah B'deraian

 Mula-mula pecah
 Kemudian retak
Akhirnye berkecai
Dan kemudian akan menjadi sakit macam ni, melalui gambar orang dah boleh mengetahui hatiku diketika dan disaat ini.................peace :)

Rabu, 11 April 2012

Blog Bersarang

Blog saya dah mulai bersarang, alasan nye x yah cakap la, klu blog bersarang tu sebab apa, kebanyakkan alasan orang lain pun sama macam saya kecuali la klu org tu memang full time menulis blog maknanye hari2 la akan di update kan kan kan :~
Tengok sarang dia dah jadi macam ni, ehhhhh bukan bukan ni baru nak buat sarang, apalah kamu ni, tu pun x leh nak beza ke !!!
Ok la, blog akan jadi macam ni, betul tak ?. aikss ni pun bukan la, ni sarang dah siap tapi confius sarang burung dan ada telur burung, tapi apa yang keluar tu ???
 Ermmmm, x nak loyer buruk lagi, macam ni la rupa seakan-akan sarang yang wujud dalam blog saya, ni sarang Labah-Labah, huhu betul la macam ni, dah x tipu lagi tau, larikkkkkkkkkkkkk