Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2012

Bekalan ke Pejabat di Waktu Kerja Overtime

Imej
Okey x bekalan saya ni, ini jer yang mampu saya sediakan untuk membawanye ke Pejabat sempena melakukan Kerja Overtime, hehe jimat duit n jimat masa, x yah susah2 nak cari kedai di waktu cuti mingguan ini, lagipun kat opis saya ni waktu cuti macam ni memang susah nak cari kedai makan dan kebanyakkan tutup, dia orang pun nak bercuti jugak kan.......
     Jangan x tahu pepagi lagi saya dah bangun untuk menyiapkan semua ini, pagi2 lagi lesung batu dah berbunyi, mesti terkejut jiran kat sebelah rumah, hehe.....tapi rumah masing2kan, ada saya kisah, saya bukan nye buat benda x elok kan......ok waktu menulis entri ni saya dah siap makan pun, rasa ok la sebab saya yang masak dan mulut saya sendiri yang mahu makan dan perut saya boleh menerima makanan ini seadanye, cukup berpuas ati.....kkk.......daaaaaaa

Berangan sangat Indah, tetapi Kenyataan adalah amat Pahit

Imej
Berangan @ angan-anganan adalah sangat indah tetapi hakikat yang sebenarnye amatlah pahit, dengan berangan kita rasa boleh memiliki apa sajer yg kita mahukan tetapi dalam hal sebenar dapatkah kita apa yang kita hendakkan itu, boleh berangan tetapi dalam masa yang sama cuba menrealisasikan anganan tersebut, saya x cakap n x mengutuk sape2, benda memang terjadi atas batang hidung saya sendiri........

     Berangan punyelah tinggi menggunung tapi hakikat habuk pun x de kata orang2 tua, saya memang merasa sangat down dan tetiba semangat yang kuat menjadi lentur apabila anganan saya mulai musnah, terasa amat pahit untuk menelannye, tetapi saya mencuba dan terus mencuba untuk bangkit secara perlahan-lahan, ermmmm x tahu nak cakap apa dah kata2 simpulan ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, haruskah saya menangisi takdir ini, oooo tidak, Ya Allah Ya Tuhan ku tolong kuatkan lagi semangat Hambamu ini, Aminnnnnnn.......................

Saat Yang Paling Disukai

Imej
Tadaaa ini la hasil pengeposan saya untuk ini hari, seronok memang seronok bagi saya seorang ahli perniagaan dan usahawan yang berjaya, hahaha (menipu jer, poyos jer lebih, bisnes on9 secara kecil-kecilan jer), untuk tengok apa yang saya jual mari la jenguk di sini :~ www.ckmyshop2u.blogspot.com
Hehe promote sikit, bisnes on9 sesajer sesuke ati untuk mengisi masa lapang dan masa terluang dan juga menhilangkan perasaan bosan dan boring, macam tajuk entri ari tu lak kan, lalala klik SINI klu nak baca entri itu. (bape byk perkataan dan & e dlm entri saya kali ini, huhu)......kkkk.......daaaaaa.....x nak citer panjangggggggg

Kenape Boring @ Bosan ???

Imej
Selalu terbaca di status facebook, contoh : ~ Boringnye....Kebosanan tahap kritikal @ gabanApsal tetiba rasa boring nih ?Dah x tahu nak buat apa....alahai boring3Blablabla........ Ok bagi saya dan sebagai memberi pendapat untuk menghilangkan perasaan boring itu :~
1. Hari Cuti  Basuh baju, gosok baju, kemas rumah, memasak dll....Klu rajin datanglah opis buat Overtime kerBuat Part Time - hari Sabtu n Ahad @ di hari cuti umum yang lainBerkebun @ menanam secara kecil-kecilanMenghadap blog - buat lah 1 blog, anda boleh berkongsi dengan sesiapa sajer info blog tu @ buat bisnes kecil-kecilan secara on92. Hari Kerja - Rutin kerja macam biasa Buat Overtime, balik lewat malam, so sampai kat rumah fikir nak tido jerKlu balik awal pi la pusing2 @ cuci2 mata kat mana2 lah, shopping kompleks ker, tasik ker dll....Jogging @ ke GimApa lagi ek ? blablabla.......Bagi saya itu adalah pendapat yang boleh di kongsi coz tu la jugak apa yang saya buat untuk menghilangkan perasaan boring, dengan itu jugak masa c…

Semangat Bangkit Semula, Boleh Ker ?

Imej
Ok, semangat saya membara kini, chaiyuk3, saya rasa macam nak start aktif balik la buat bisnes on9 tahun ni, ok untuk permulaan saya letakkan gambar tudung ni .......
Untuk maklumat yang lebih lanjut boleh la ke blog saya lagi satu :~ http://www.ckmyshop2u.blogspot.com
atau nak terus kepada gambar yang ada kat bawah ni boleh ke SINI




Bagi yang x suke boleh abaikan yer, terima kasih ..........

Saya Sedang Kemaruk, Ok tak ?

Imej
Huhu, tajuk yg agak menyeramkan dan menakutkan, haha ada saya kisah, saya kan tengah kemaruk sekarang, bukan kemaruk cinta ok, ini kemaruk dengan myvi, oooo myvi ku lagi best.....myvi lagi best yg terbaru ni betul2 menarik minat saya, cam bermimpi lak boleh pakai kereta ni, tapi klu berangan sampai berusaha memperolehinye apa salah nye, ermmm.......
Sedang mencuba yang terbaik untuk mencapainye, klu ada rezeki Insyallah, klu x itu bukan rezeki saya nak memakai nye dan semua diserahkan kepada Allah yang maha berkuasa, apa kuasa saya untuk menyalahkan takdir, tetapi.....kena ada tetapi jugak......usaha kena lebih, selebih usaha klu x dpt mencapainye itu bukan rezeki saya dan mungkin ada hikmah di sebaliknye.......eh ayat cam mencari jodoh lak, hahak.....kikikiki......lalalala

Wanita Pilihan Seorang Lelaki

Imej
Okey, tengok kepada gambar2 ini ada perbezaan ker di antara yang atas dan gan yang bawah, hehe mesti la byk perbezaan kan, satu pakai baju warna merah dan satu pakai baju warna putih kan, cepat cari apa lagi perbezaan nye tentu la banyak kan (apsal byk sangat ayat kan saya ni), kali ni bukan nak cerita pasal perbezaan or tak, cuma nak mengulas dengan lebih lanjut ok....
     Cerita dia macam ni, x ada cerita pun, haha gempak jer lebih, ok sebenarnye saya x menyangka bahawa pilihan Ally Iskandar untuk dijadikan seorang isteri adalah wanita yang bertudung, kenapa saya cakap cam tu sebab dulu dia penah bertunang dengan seorang ala2 gadis melayu la katakan, dalam program tu dari x bertudung konon2nye insaf dan mahu berubah dengan memakai tudung, bagi saya Alhamdulillah terbuka jugak hati dia untuk bertudung tetapi semasa pertunangan dia dengan Ally dulu bila ditatap balik gambar itu oooo tidak.......mana pegi @ terbang tudung yg ada diatas kepala nye suatu ketika dulu......
     Tapi l…

Want Siri as your guide-to-life? #MaxisiPhone4s is now available. Can't wait to test it out for myself!

Imej

Uncle Fortune has prosperous CNY news for all Perodua fans!

Imej
Uncle Fortune has prosperous CNY news for all Perodua fans!: Scan the QR code as many times as you wish to watch Uncle Fortune’s funny antics! Come 23rd January, 12am, get ready to receive special rewards from Perodua as you usher in 2012!

Choreograph your own lion dance and send them off to dance for your friends!#MbbCNY

Imej

GATSBY dance finals this weekend! RSVP NOW!

Imej
GATSBY dance finals this weekend! RSVP NOW!: RSVP now to the GATSBY Dance Competition Malaysian finals, happening this 14th January 2012 at Neverland KL! One will represent Malaysia in the Asian championship in Japan. Charisma Kantaro, Alex of Poppin Rex and Jackson Chua will be performing on the dance floor! Invite your friends and RSVP now!

Enjoy fat-free frozen yogurt with your favourite toppings from #sno @milkadeal

Imej

What is the Coral Triangle and why does it need my $5?

Imej
What is the Coral Triangle and why does it need my $5?: The Coral Triangle feeds 120 million people and has the highest concentration of coral species in the world. Support WWF's MYCoralTriangle Campaign: Help save the Coral Triangle and save your seafood with just US$5. Visit wwf.org.my

Siapa yang selalu naik LRT, bas dan pengangkutan awam? Lihat ni, berita baik untuk anda!

Imej
Siapa yang selalu naik LRT, bas dan pengangkutan awam? Lihat ni, berita baik untuk anda!: Saksikan bagaimana pengangkutan awam bandar di Malaysia telah dipertingkatkan dalam video infomercial daripada GTP Program Transformasi Kerajaan ini!

CHANEL : WELCOME TO THE NAIL CABARET!

Imej
CHANEL : WELCOME TO THE NAIL CABARET!: A special performance starring Le Vernis De Chanel. Interpreting a play of hands infused with grace, humor and elegance, Les Vernis take on the leading roles in an unprecedented and ingenious staging down to the fingertips. A highly colourful casting waiting to be discovered right away!