text-align:center;

Label

Pengikut

Google+ Followers

Sabtu, 28 Januari 2012

Bekalan ke Pejabat di Waktu Kerja Overtime

     Okey x bekalan saya ni, ini jer yang mampu saya sediakan untuk membawanye ke Pejabat sempena melakukan Kerja Overtime, hehe jimat duit n jimat masa, x yah susah2 nak cari kedai di waktu cuti mingguan ini, lagipun kat opis saya ni waktu cuti macam ni memang susah nak cari kedai makan dan kebanyakkan tutup, dia orang pun nak bercuti jugak kan.......

     Jangan x tahu pepagi lagi saya dah bangun untuk menyiapkan semua ini, pagi2 lagi lesung batu dah berbunyi, mesti terkejut jiran kat sebelah rumah, hehe.....tapi rumah masing2kan, ada saya kisah, saya bukan nye buat benda x elok kan......ok waktu menulis entri ni saya dah siap makan pun, rasa ok la sebab saya yang masak dan mulut saya sendiri yang mahu makan dan perut saya boleh menerima makanan ini seadanye, cukup berpuas ati.....kkk.......daaaaaaa

Khamis, 26 Januari 2012

Berangan sangat Indah, tetapi Kenyataan adalah amat Pahit

     Berangan @ angan-anganan adalah sangat indah tetapi hakikat yang sebenarnye amatlah pahit, dengan berangan kita rasa boleh memiliki apa sajer yg kita mahukan tetapi dalam hal sebenar dapatkah kita apa yang kita hendakkan itu, boleh berangan tetapi dalam masa yang sama cuba menrealisasikan anganan tersebut, saya x cakap n x mengutuk sape2, benda memang terjadi atas batang hidung saya sendiri........

     Berangan punyelah tinggi menggunung tapi hakikat habuk pun x de kata orang2 tua, saya memang merasa sangat down dan tetiba semangat yang kuat menjadi lentur apabila anganan saya mulai musnah, terasa amat pahit untuk menelannye, tetapi saya mencuba dan terus mencuba untuk bangkit secara perlahan-lahan, ermmmm x tahu nak cakap apa dah kata2 simpulan ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, haruskah saya menangisi takdir ini, oooo tidak, Ya Allah Ya Tuhan ku tolong kuatkan lagi semangat Hambamu ini, Aminnnnnnn.......................

Saat Yang Paling Disukai

Tadaaa ini la hasil pengeposan saya untuk ini hari, seronok memang seronok bagi saya seorang ahli perniagaan dan usahawan yang berjaya, hahaha (menipu jer, poyos jer lebih, bisnes on9 secara kecil-kecilan jer), untuk tengok apa yang saya jual mari la jenguk di sini :~ www.ckmyshop2u.blogspot.com 

Hehe promote sikit, bisnes on9 sesajer sesuke ati untuk mengisi masa lapang dan masa terluang dan juga menhilangkan perasaan bosan dan boring, macam tajuk entri ari tu lak kan, lalala klik SINI klu nak baca entri itu. (bape byk perkataan dan & e dlm entri saya kali ini, huhu)......kkkk.......daaaaaa.....x nak citer panjangggggggg

Rabu, 25 Januari 2012

Kenape Boring @ Bosan ???


Selalu terbaca di status facebook, contoh : ~
  1. Boringnye....
  2. Kebosanan tahap kritikal @ gaban
  3. Apsal tetiba rasa boring nih ?
  4. Dah x tahu nak buat apa....alahai boring3
  5. Blablabla........
Ok bagi saya dan sebagai memberi pendapat untuk menghilangkan perasaan boring itu :~

1. Hari Cuti 
  • Basuh baju, gosok baju, kemas rumah, memasak dll....
  • Klu rajin datanglah opis buat Overtime ker
  • Buat Part Time - hari Sabtu n Ahad @ di hari cuti umum yang lain
  • Berkebun @ menanam secara kecil-kecilan
  • Menghadap blog - buat lah 1 blog, anda boleh berkongsi dengan sesiapa sajer info blog tu @ buat bisnes kecil-kecilan secara on9
2. Hari Kerja - Rutin kerja macam biasa
  • Buat Overtime, balik lewat malam, so sampai kat rumah fikir nak tido jer
  • Klu balik awal pi la pusing2 @ cuci2 mata kat mana2 lah, shopping kompleks ker, tasik ker dll....
  • Jogging @ ke Gim
  • Apa lagi ek ? blablabla.......
Bagi saya itu adalah pendapat yang boleh di kongsi coz tu la jugak apa yang saya buat untuk menghilangkan perasaan boring, dengan itu jugak masa cuti saya terasa sangat penuh dengan aktiviti dan tak terasa walaupun sedikit rasa boring @ bosan, Ini saya punyer cerita klu x suke sila abaikan sajer k ....lalalala......daaaaaaa

Selasa, 24 Januari 2012

Semangat Bangkit Semula, Boleh Ker ?

Ok, semangat saya membara kini, chaiyuk3, saya rasa macam nak start aktif balik la buat bisnes on9 tahun ni, ok untuk permulaan saya letakkan gambar tudung ni .......

Untuk maklumat yang lebih lanjut boleh la ke blog saya lagi satu :~ http://www.ckmyshop2u.blogspot.com

atau nak terus kepada gambar yang ada kat bawah ni boleh ke SINI





Bagi yang x suke boleh abaikan yer, terima kasih ..........

Saya Sedang Kemaruk, Ok tak ?

Huhu, tajuk yg agak menyeramkan dan menakutkan, haha ada saya kisah, saya kan tengah kemaruk sekarang, bukan kemaruk cinta ok, ini kemaruk dengan myvi, oooo myvi ku lagi best.....myvi lagi best yg terbaru ni betul2 menarik minat saya, cam bermimpi lak boleh pakai kereta ni, tapi klu berangan sampai berusaha memperolehinye apa salah nye, ermmm.......

Sedang mencuba yang terbaik untuk mencapainye, klu ada rezeki Insyallah, klu x itu bukan rezeki saya nak memakai nye dan semua diserahkan kepada Allah yang maha berkuasa, apa kuasa saya untuk menyalahkan takdir, tetapi.....kena ada tetapi jugak......usaha kena lebih, selebih usaha klu x dpt mencapainye itu bukan rezeki saya dan mungkin ada hikmah di sebaliknye.......eh ayat cam mencari jodoh lak, hahak.....kikikiki......lalalala


Sabtu, 21 Januari 2012

Wanita Pilihan Seorang Lelaki




     Okey, tengok kepada gambar2 ini ada perbezaan ker di antara yang atas dan gan yang bawah, hehe mesti la byk perbezaan kan, satu pakai baju warna merah dan satu pakai baju warna putih kan, cepat cari apa lagi perbezaan nye tentu la banyak kan (apsal byk sangat ayat kan saya ni), kali ni bukan nak cerita pasal perbezaan or tak, cuma nak mengulas dengan lebih lanjut ok....

     Cerita dia macam ni, x ada cerita pun, haha gempak jer lebih, ok sebenarnye saya x menyangka bahawa pilihan Ally Iskandar untuk dijadikan seorang isteri adalah wanita yang bertudung, kenapa saya cakap cam tu sebab dulu dia penah bertunang dengan seorang ala2 gadis melayu la katakan, dalam program tu dari x bertudung konon2nye insaf dan mahu berubah dengan memakai tudung, bagi saya Alhamdulillah terbuka jugak hati dia untuk bertudung tetapi semasa pertunangan dia dengan Ally dulu bila ditatap balik gambar itu oooo tidak.......mana pegi @ terbang tudung yg ada diatas kepala nye suatu ketika dulu......

     Tapi last2 sekali putus tunang lak, saya mula berfikiran nagetif pasal gadis melayu itu.....ahhh abaikan sajer hal ini, kita cerita yang seronok pulak, pada 20 Januari 2011 Ally Iskandar telah selamat melangsungkan pernikahan dengan seorang wanita muslimah yang cantik dan ayu bernama Farah Lee, ok pada pendapat saya pilihan Ally adalah tepat kerana memilih isteri yang menutup kepala dari menunjuk aurat nye dari pandangan lelaki seperti juga menjaga maruah suami @ bakal suami nye dari kata2 yang tidak manis daripada sesiapa sahaja ........

     Saya bukan nak mengutuk ataupun mengata tetapi sebagai seorang yang beragama Islam apa salah nye kita menutup Aurat dan menjaga batas2 kita sebagai seorang Muslimin dan Muslimat, Wallahu Alam......

      Maaf jika ada yang terasa ini hanyalah pendapat yang keluar dari fikiran saya di saat, waktu dan ketika ini...........Jika saya salah sila betulkan, masih lagi belajar dan banyak lagi yang perlu dipelajari......AMIN

Jumaat, 13 Januari 2012

GATSBY dance finals this weekend! RSVP NOW!

GATSBY dance finals this weekend! RSVP NOW!: RSVP now to the GATSBY Dance Competition Malaysian finals, happening this 14th January 2012 at Neverland KL! One will represent Malaysia in the Asian championship in Japan. Charisma Kantaro, Alex of Poppin Rex and Jackson Chua will be performing on the dance floor! Invite your friends and RSVP now!
GATSBY dance finals this weekend! RSVP NOW! profile image

Enjoy fat-free frozen yogurt with your favourite toppings from #sno @milkadeal

Khamis, 12 Januari 2012

What is the Coral Triangle and why does it need my $5?

What is the Coral Triangle and why does it need my $5?: The Coral Triangle feeds 120 million people and has the highest concentration of coral species in the world. Support WWF's MYCoralTriangle Campaign: Help save the Coral Triangle and save your seafood with just US$5. Visit wwf.org.my
What is the Coral Triangle and why does it need my $5? profile image

Ahad, 8 Januari 2012

CHANEL : WELCOME TO THE NAIL CABARET!

CHANEL : WELCOME TO THE NAIL CABARET!: A special performance starring Le Vernis De Chanel. Interpreting a play of hands infused with grace, humor and elegance, Les Vernis take on the leading roles in an unprecedented and ingenious staging down to the fingertips. A highly colourful casting waiting to be discovered right away!
CHANEL : WELCOME TO THE NAIL CABARET!  profile image