text-align:center;

Label

Pengikut

Google+ Followers

Jumaat, 30 September 2011

SAYANG <~ ku sangat rindukan panggilan itu......

Nyaman dan segar nye tengok pemandangan ini, rama2 sedang b'terbangan sungguh seronok sekali bila melihat nye, tetapi x seseronok hatiku ini bila merindui orang yang telah pergi, pergi pun atas sebab tertentu, kami x penah bergaduh tetapi ada pepatah mengatakan setiap orang mesti mempunyai masalah, jika ada masalah boleh d selesaikan... tetapi .....??? ini adalah masalah yang tiada jalan penyelesaian, kami tetap berkawan cuma keadaan kini sudah berlainan dan sangat berbeza, ermmmm..........


Dulu saya amat menyayangi nye, sekarang Sayang jugak ...tetapi Sayang kini sebagai kawan sahaja dan tidak lebih dari itu.....


Pandang mata pun ada Sayang, hehe tengok tu ada kuar love2 lagik, zaman bercinta kan semua nye indah-indah belaka (orang cakap kentut time tu pun bau wangi).....ngeh3


Dulu saya sangat suka kan panggilan ini :~
  • Sayang duk wat per tu ?
  • Sayang dah makan ?
  • Sayang sihat ?
  • Sayang dah solat ?
  • Sayang jaga diri tau ?
  • Sayang rindu kat Abang tak ? (eee rasa malu la pulak)
  • Abang Sayang kat Sayang tau (bape byk sayang da, masa tu la)
dan bermacam2 lagi, Sayang, Sayang dan Sayang, sungguh sejuk jer hati waktu tu, arghhh sekali sekarang ni tidak ada lagi panggilan Sayang ...dan panggilan itu sudah bertukar menjadi Awak, Awak aduiii sungguh x sedap nye bunyi panggilan itu, tetapi harus di telan jugak walaupun pahit (pahit ker, entah agak2 ler)......haha



Apa la ini punye citer banyak sangat perkataan dulu-dulu, coz sebab ini citer d zaman dulu-dulu kala, jangan confius tau....haha now hati ini telah di buka dan sudah mempunyai ruang2 kekosongan untuk di isi oleh orang yang baru, so kita tengok saper yang kena........daaaa ~ nak stop dulu ler ~

Khamis, 29 September 2011

Merajuk, Tajuk x leh Blah, hahaha

Merajuk.....aduhaiiii x boleh blah betul la tajuk, konon-konon la (malu), sebenarnya tajuk ni ada kena mengena gan saya, saya memang suka merajuk, entah la saya pun x suke jadi macam ni tapi..... memang ditakdirkan saya begini, saya pun x tahu nak buat macam mana, merajuk ada kebaikan dan banyak jugak mendatangkan keburukkan, saya berdoa jika d temukan jodoh pada satu hari nanti berharap si dia dapat memahami dan menerima perangai buruk saya ini seada nye (di dalam hati, harapan tetap ada).........
  • Merajuk hati gan yang tersayang boleh menyebabkan hubungan menjadi renggang
  • Merajuk hati gan yang kawan2 boleh menyebabkan persahabatan menjadi pudar
  •  Merajuk hati boleh menyebabkan kita bersendirian
  • Dapat bunga cam ni kan best, romantik nye, konon2 berangan la ada orang nak bagi bunga
  • Grrrrr.....yang ni paling x best, orang lelaki merajuk, macam mana nak pujuk ni, pleaseee la (tolong jangan merajuk ok, awak tau x bila awak merajuk, awak akan nampak ???, sangat ~ ah x yah cakap la, faham2 je la, klu x faham, buat2 faham, hahaha), terus terang saya cakap ni, saya x pandai nak pujuk orang tau, bila orang merajuk apa yang akan saya buat, jawapan nye, saya buat x tau jer la.....
Moral Of Story : nak merajuk pun tengok keadaan jugak k, kalau orang yang x suke dia akan kata menyampah betul la dia ni, buang masa aku jer.....oleh itu untuk memujuk hati sendiri walaupun merajuk buat jer cam x der apa2 yang terjadi.....ok seri x .....0 - 0

Ludah Jilat Balik, Ermmmm

Entri ni di kuarkan sebab mengingati seorang teman lama, dengan ego nye kata seorang lelaki telah d kuarkan dari mulut nye, perkataan apa tu, ermmm macam dalam gambar ni la, lebih kurang jer tp kawan lama nyer berbunyi cam ni (saya sekali ludah x kan jilat balik), kata2 itu tergiang2 d telinga saya sehingga kini dan selamanye, bukan nak mengungkit tetapi setiap kata2 yang kita keluarkan @ perbuatan yang kita lakukan akan berpatah balik kepada kita, so untuk pengajaran berfikir dulu untuk berkata2, silap kata buruk padah nye, kata2 yang d keluarkan x dapat d tarik balik, melainkan perahu jika telajak boleh kita undurkan balik........


Tapi betul la kan pepatah yang saya dengar sebab sekarang kata2 yang di keluarkan orang oleh teman lama saya itu dengan egonye telah berbalik kepada diri nye sendiri..........

Moral Of Story : bagi saya semua dah berlalu dan telah berakhir, bukak buku baru n tutup buku lama, sejarah x mungkin berulang lagi (macam lagi kumpulan New Boys lak dah), saya bahagia dengan kehidupan saya kini dan x de masa nak mengingati sejarah yang telah lampau, saya x penah pun menganggu kehidupan awak, so dengan kata yang sangat berlapik awak jangan lah kacau hidup saya, perjalanan hidup kita sudah berlainan arah sekarang, wslmmmmmmmm (aikss geram jer nampak, hehehe, cuma meluahkan apa yg terbuku d dlm hati sahaja), Okey tak ???

Gelak ek....suke ati ker ???

Gemuk ~> alahaiiii saya x kisah pun, tapi ??? .......



Gemuk....alahaiiii saya x kisah pun bila badan saya naik, tapi bila jumpa kawan2 lama x sedap pulak nak dengar citer ni, dia orang tegur sebab dulu asal nye saya tersangat la kursus kurus, entah kenapa tetiba badan saya boleh naik, orang cakap senang hati, tetapi saya ni susah hati ke senang hati ke makan tetap berselera tambah2 lagi bila susah hati... lagi la saya mau makan selalu, hahaha (gelak confius), nak citer kat orang sebab apa badan jadi gemuk pun saya x tahu, cecuba gak mencari dalam internet apa sebab nye, mencari dan terus mencari fakta2 itu maka tidak d jumpai jugak, jadi saya buat fakta dari pemikiran sendiri, boleh ???, boleh ke tak ni ???, apa2 pun saya nak bagi jugak, ada saya kisah, kikikiki

Fakta dari pemikiran sendiri :~
  • Faktor Usia
  • Faktor Pemakanan
  • Faktor Keturunan
  • Perubahan Hormon
  • Kurang Bersenam
  • Kuat Tidur
Apa lagi ek ???, tu jer yang ada di fikiran saya ini, kalau ada sesiapa yang nak tambah di alu-alukan, Sekian Terima Kasih........

Selasa, 27 September 2011

Kisah Orang Jakun masuk ----> Pappa Rich @ Cyberjaya


Tengok la gambar ni.......hehehe Orang Jakun yang baru first time masuk Pappa Rich itu pun d sebabkan oleh Boss yang banjer klu sendiri masuk alamat nye x merasa la, orang kampung macam ni saya ni lebih suka makan masakan kampung dari memakan benda2 yang canggih manggih ni, ermmm sebelum ni ada terfikir jugak apa yang ada kat dalam ni ek ???, ok kita servey dulu.............


~ ni la lambang dia ~




~ Menu-menu special yang ada kat dalam tu ~



~ ini lah makanan yang saya oder ~

Note : lain kali dah x der la jakun nyer sebab sudah tahu apa yang ader kat dalam ni, hehehe, ada rezeki nak masuk lagi.................

Sabtu, 24 September 2011

Ketabahan Seorang Wanita

Tabah seorang wanita adakah seperti aku ini yang sering kali di uji, kenapa ? mengapa ? dan haruskah ?, terfikir sejenak bahawa Allah tidak akan menguji hambanya jika dirasakan hambanya itu tidak mampu untuk mengharungi, bermakna aku adalah hamba yang mampu untuk diduga semua ini. Tabahkah aku ini ??? Ya Allah sebenanya aku tidak setabah ini, haruskah aku di uji sedemikian rupa, Ya Allah sesungguh nya aku tidak mampu lagi untuk menanggung nya dan janganlah engkau menguji ku sehinggakan berlebih-lebihan dari apa yang termampu oleh ku, berikanlah aku Kebahagian Dunia dan Akhirat, Amin.......



Hanya dengan airmata dapat menguji ketabahan dan kesabaran seorang wanita, bila airmata di keluarkan maka dengan itu kekuatan dan semangat dalam diri akan muncul, dan sewaktu mengalirkan airmata itu segala kelemahan akan di buang (disaat ini tangisan yang mampu aku luahan untuk menjadi kepada penyelesaian masalah)........

Jumaat, 23 September 2011

Permulaan.....Apa Nak Citer ni ???

Assalamuallaikum.......sebagai permula bicara (aiks skema lak ayat), saya x tahu nak tulis apa sebenarnye ni, sudah ada 1 blog tp gatai nak tambah lg, so blog ni x tahu nak isi apa da, blog yg tu pun macam rojak jer saya tgk, tujuan buka blog lagi satu ni adalah untuk mengasingkan apa yg patut, tapiiii x tahu nak mula dari mana (confius n blur sekejap), aduiiii apa ni ?????


Tolongggggg, saya dah jadi macam dalam gambar ni dah, bermacam2 gaya dah di buat untuk mencari idea, boleh sesiapa tolong saya tak ???