Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

SAYANG <~ ku sangat rindukan panggilan itu......

Imej
Nyaman dan segar nye tengok pemandangan ini, rama2 sedang b'terbangan sungguh seronok sekali bila melihat nye, tetapi x seseronok hatiku ini bila merindui orang yang telah pergi, pergi pun atas sebab tertentu, kami x penah bergaduh tetapi ada pepatah mengatakan setiap orang mesti mempunyai masalah, jika ada masalah boleh d selesaikan... tetapi .....??? ini adalah masalah yang tiada jalan penyelesaian, kami tetap berkawan cuma keadaan kini sudah berlainan dan sangat berbeza, ermmmm..........

Dulu saya amat menyayangi nye, sekarang Sayang jugak ...tetapi Sayang kini sebagai kawan sahaja dan tidak lebih dari itu.....


Pandang mata pun ada Sayang, hehe tengok tu ada kuar love2 lagik, zaman bercinta kan semua nye indah-indah belaka (orang cakap kentut time tu pun bau wangi).....ngeh3


Dulu saya sangat suka kan panggilan ini :~ Sayang duk wat per tu ?Sayang dah makan ?Sayang sihat ?Sayang dah solat ?Sayang jaga diri tau ?Sayang rindu kat Abang tak ? (eee rasa malu la pulak)Abang Sayang kat Sa…

Merajuk, Tajuk x leh Blah, hahaha

Imej
Merajuk.....aduhaiiii x boleh blah betul la tajuk, konon-konon la (malu), sebenarnya tajuk ni ada kena mengena gan saya, saya memang suka merajuk, entah la saya pun x suke jadi macam ni tapi..... memang ditakdirkan saya begini, saya pun x tahu nak buat macam mana, merajuk ada kebaikan dan banyak jugak mendatangkan keburukkan, saya berdoa jika d temukan jodoh pada satu hari nanti berharap si dia dapat memahami dan menerima perangai buruk saya ini seada nye (di dalam hati, harapan tetap ada)......... Merajuk hati gan yang tersayang boleh menyebabkan hubungan menjadi renggang Merajuk hati gan yang kawan2 boleh menyebabkan persahabatan menjadi pudar  Merajuk hati boleh menyebabkan kita bersendirian Dapat bunga cam ni kan best, romantik nye, konon2 berangan la ada orang nak bagi bunga Grrrrr.....yang ni paling x best, orang lelaki merajuk, macam mana nak pujuk ni, pleaseee la (tolong jangan merajuk ok, awak tau x bila awak merajuk, awak akan nampak ???, sangat ~ ah x yah cakap la, faham2 je la,…

Ludah Jilat Balik, Ermmmm

Imej
Entri ni di kuarkan sebab mengingati seorang teman lama, dengan ego nye kata seorang lelaki telah d kuarkan dari mulut nye, perkataan apa tu, ermmm macam dalam gambar ni la, lebih kurang jer tp kawan lama nyer berbunyi cam ni (saya sekali ludah x kan jilat balik), kata2 itu tergiang2 d telinga saya sehingga kini dan selamanye, bukan nak mengungkit tetapi setiap kata2 yang kita keluarkan @ perbuatan yang kita lakukan akan berpatah balik kepada kita, so untuk pengajaran berfikir dulu untuk berkata2, silap kata buruk padah nye, kata2 yang d keluarkan x dapat d tarik balik, melainkan perahu jika telajak boleh kita undurkan balik........

Tapi betul la kan pepatah yang saya dengar sebab sekarang kata2 yang di keluarkan orang oleh teman lama saya itu dengan egonye telah berbalik kepada diri nye sendiri..........

Moral Of Story : bagi saya semua dah berlalu dan telah berakhir, bukak buku baru n tutup buku lama, sejarah x mungkin berulang lagi (macam lagi kumpulan New Boys lak dah), saya bahagia…

Gemuk ~> alahaiiii saya x kisah pun, tapi ??? .......

Imej
Gemuk....alahaiiii saya x kisah pun bila badan saya naik, tapi bila jumpa kawan2 lama x sedap pulak nak dengar citer ni, dia orang tegur sebab dulu asal nye saya tersangat la kursus kurus, entah kenapa tetiba badan saya boleh naik, orang cakap senang hati, tetapi saya ni susah hati ke senang hati ke makan tetap berselera tambah2 lagi bila susah hati... lagi la saya mau makan selalu, hahaha (gelak confius), nak citer kat orang sebab apa badan jadi gemuk pun saya x tahu, cecuba gak mencari dalam internet apa sebab nye, mencari dan terus mencari fakta2 itu maka tidak d jumpai jugak, jadi saya buat fakta dari pemikiran sendiri, boleh ???, boleh ke tak ni ???, apa2 pun saya nak bagi jugak, ada saya kisah, kikikiki
Fakta dari pemikiran sendiri :~ Faktor UsiaFaktor PemakananFaktor KeturunanPerubahan HormonKurang BersenamKuat TidurApa lagi ek ???, tu jer yang ada di fikiran saya ini, kalau ada sesiapa yang nak tambah di alu-alukan, Sekian Terima Kasih........

Kisah Orang Jakun masuk ----> Pappa Rich @ Cyberjaya

Imej
Tengok la gambar ni.......hehehe Orang Jakun yang baru first time masuk Pappa Rich itu pun d sebabkan oleh Boss yang banjer klu sendiri masuk alamat nye x merasa la, orang kampung macam ni saya ni lebih suka makan masakan kampung dari memakan benda2 yang canggih manggih ni, ermmm sebelum ni ada terfikir jugak apa yang ada kat dalam ni ek ???, ok kita servey dulu.............


~ ni la lambang dia ~




~ Menu-menu special yang ada kat dalam tu ~



~ ini lah makanan yang saya oder ~
Note : lain kali dah x der la jakun nyer sebab sudah tahu apa yang ader kat dalam ni, hehehe, ada rezeki nak masuk lagi.................

Ketabahan Seorang Wanita

Imej
Tabah seorang wanita adakah seperti aku ini yang sering kali di uji, kenapa ? mengapa ? dan haruskah ?, terfikir sejenak bahawa Allah tidak akan menguji hambanya jika dirasakan hambanya itu tidak mampu untuk mengharungi, bermakna aku adalah hamba yang mampu untuk diduga semua ini. Tabahkah aku ini ??? Ya Allah sebenanya aku tidak setabah ini, haruskah aku di uji sedemikian rupa, Ya Allah sesungguh nya aku tidak mampu lagi untuk menanggung nya dan janganlah engkau menguji ku sehinggakan berlebih-lebihan dari apa yang termampu oleh ku, berikanlah aku Kebahagian Dunia dan Akhirat, Amin.......



Hanya dengan airmata dapat menguji ketabahan dan kesabaran seorang wanita, bila airmata di keluarkan maka dengan itu kekuatan dan semangat dalam diri akan muncul, dan sewaktu mengalirkan airmata itu segala kelemahan akan di buang (disaat ini tangisan yang mampu aku luahan untuk menjadi kepada penyelesaian masalah)........

Permulaan.....Apa Nak Citer ni ???

Imej
Assalamuallaikum.......sebagai permula bicara (aiks skema lak ayat), saya x tahu nak tulis apa sebenarnye ni, sudah ada 1 blog tp gatai nak tambah lg, so blog ni x tahu nak isi apa da, blog yg tu pun macam rojak jer saya tgk, tujuan buka blog lagi satu ni adalah untuk mengasingkan apa yg patut, tapiiii x tahu nak mula dari mana (confius n blur sekejap), aduiiii apa ni ?????

Tolongggggg, saya dah jadi macam dalam gambar ni dah, bermacam2 gaya dah di buat untuk mencari idea, boleh sesiapa tolong saya tak ???